Nydelige hunder

søndag 6. november 2011

1 uke til Orkdal og litt om weightpull

Det er da 1 uke igjen til utstilling på Orkdal og jeg gleder meg. Marie og Ylva kommer til Aure på lørdag så kjører vi avgårde og skal overnatte på Høgkjølen Fjellcamp. Blir nok veldig kos. Vi håper å komme oss avgårde tidlig så vi rekker litt shopping inne i sentrum av Orkdal. Jeg håper å finne meg noen hundeben til Nico så vi får "slipa" tenner litt...

En annen tanke ejg har er hvordan jeg skal stille opp Nico på Orkdal. Skal jeg fristille? eller manuellstille? :) Stort spørsmål! Jeg tror jeg må bruke den neste uken på å bestemme meg. Jeg tenker jeg kanskje vil prøve å fristille han igjen, se hvordan det blir. men for alt jeg vet så kan jeg plutselig finne på å manuell stille han når vi kommer inn i ringen. Nervene gjør det bare slik at jeg tar det litt på sparket.

Så har jeg allerede planlagt litt godbitlaging. På fredag tenker jeg, da blir det stekt pedigreepølse og kjøttdeig. Begge deler inn i stekovnen. Kanskje jeg skal blogge litt om dette? med bilder når fredagen kommer?

Ellers så trener vi litt utstilling, litt lydighet, går turer og drar dekk :) Vår nye aktivitet! "wightpull", det blir litt weightpull i dag også. Nå lurer du kanskje på hva Weightpull er for noe? Så jeg kan jo skrive litt om denne aktiviteten.

WeightPull
Weightpull er en hundesport som er åpen for alle hunderaser. Det er ikke noe nytt fenomen dette med at hunder drar vogner, dette har blitt gjort i årevis der folk utnytter hundene i hverdagen. Dette skjer ikke så ofte lengre da folk har andre hjelpemidler tilgjengelig. Wightpull ble formelt introdusert i England på 1970tallet og nå kan vi finne igjen denne hundesporten spredd i verden. Noen oppdrettere brukte på den tiden WeightPull som en måte å bestemme kvaliteten på avl og hundene. Mange tror weightpull er skadelig for hunden og at de som driver med sporten tvinger hundene til å dra for tungt. Men slik er det ikke. Ingen ansvarsfull og seriøs organisasjon lar hundene bli tvunget til å dra noe de ikke vil. Og hundene som konkurrerer er trent opp over tid til å ha veldig god fysikk. Andre tenker kanskje at denne sporten vil gi HD hos hundene? Men dette stemmer vell heller ikke. Gjennom Weightpull vil hundene bygge muskler og ha sterkere hofter, ben- og skuldermuskler vil avlaste hoftene og andre ledd og vil ofte gi hunden bedre helse.
Bildet viser en Boston terrier.
Weightpull er ikke noe stor sport i Norge, det er vell noen få konkurranser på sørlandet. Men det er en forholdsvis ny sport. Jeg håper selv å kunne se en slik konkurranse i fremtiden, men jeg har ingen planer om å delta med min hund. Weightpull er noe vi gjør "just for fun" :)

Da jeg først skulle prøve ut Weightpull på Nico så fant jeg frem et bildekk. Med felg og det hele! Jeg tenkte "dette blir nok for tungt", men gidde det et forsøk. Overaskelsen ble stor da han la seg i selen og kom opp i VELDIG stor fart meg dekket humpende etter seg. Så jeg lærte fort at her må vi begrense farten litt slik at vi har en jevn rolig trekkfart. Galopp er ikke akkurat målet. Nico synes dette er veldig morsomt. Han drar dekket opp bakken her hjemme og på toppen kobler jeg han fra og belønner han med leke for jobben. Så gjentar vi dette noen runder opp og ned bakken med belønning på toppen. Fungerer greit :)

For de som vil lese og lære mer om Weightpull så kan de søke på google. Der finner dere nok regler og alt dette.

Noen bilder av Nico og Weightpull :) (ble ikke så mange bilder eller bra bilder, dårlig lys ute).
Nico klar for litt Weightpull
Kom igjen! DRA!
Viktig å belønne! Og kose seg med leken kan man gjøre i mange stillinger!
Fornøyd hund som trekker!
Får jeg starte nå?
Det var dagens blogg :)

3 kommentarer:

 1. Heisann!! Denne bloggen har jeg ikke sett på enda, nå skal jeg kose meg litt mens middagen gjør seg ferdig, - gøy å kikke på nye blogger! Håper kommentaren går inn, for jeg skjønte du var usikker på det?

  SvarSlett
 2. Weightpull virker artig! :D Men husk at trekkpunktet blir litt feil da, selen er jo beregnet på å trekke noe som er høyere opp, og ved å bruke denne selen blir han jo på en måte trukket ned. Ville nok enten investert i en skikkelig WP sele, eller skaffet en sele med fester på sidene :-)

  Lykke til på utstilling!

  SvarSlett
 3. hade gärna testat wp men har tyvärr ingen hund som håller för det nu. :(

  SvarSlett

Følgere