Nydelige hunder

tirsdag 31. mai 2011

Trondheim hundefestival 28-29 mai 2011

Da kom det endelig en ny utstilling for meg og Nico og denne gangen stod Trondheim hundefestival for tur :)
Vi reiste med buss og båt til Tr.heim torsdag 26 mai, og var fremme i Tr.heim ca 20:00. Denne helga skulle vi bo hos min venninne med mops og engelsk bulldog, men mopsen var ute på utstillingstur med sin oppdretter og det ble derfor Nico og Chata. Chata hadde fått løpetid en uke tidligere så stådagene var rett rundt hjørnet. Og så lite optimistisk som jeg er så forventet jeg hyl og uling fra dag 1 egentlig.

I bilen så begynte Nico å lukte rundt og du såg tydelig at her luktet det noe som han ikke hadde luktet før. Da vi kom hjem til venninnen min så tuslet vi en liten tur med begge hundene i bånd for å se hvor mye Nico reagerte på Chatas løpetid. Og det hele såg ut til å gå over all forventning.

For å gjøre en lang historie kort. Hele helgen gikk strålende og Nico laget ikke et pip. Han slappet av og var helt seg selv. Bittelitt interessert i Chata, men det var jammen ikke mye. Jeg kunne ha Nico løs ute på tur uten problem og Chata var i flexiline. De lekte ilag og hadde drakamp om pinner og leker og løpetid såg ikke ut til å være i Nicos hode i heletatt...
Chata og Nico ligger i hver sin sofa og slapper av...
En liten pause i leken for å bade litt...

På fredag badet vi begge hundene siden de hadde klart å skitne seg bra til med sand og grønske og pakket Nico godt inn i fleesepledd. Han fryser fort om han er våt :)
Man kan vell si at han har det som plommen i egget!!
På fredag tok vi med oss Nico og satte opp utstillingsteltet på støren. Første gang vi skulle sette opp dette teltet så vi klarte først å montere rammen feil med korte ben foran og lange bak, da telt"duken" ikke passet uansett hvordan vi vrei og vendet på den så skjønte vi at noe ikke stempte. Så etter å ha snudd duken noen ganger og skiftet om bena så ble det riktig gitt :) Så var det å stramme til duken slik at regnet ikke skulle ødelegge taket! Og VIPS var teltet oppe og vi kjempefornøyde. Vi la et teppe i bunnen for å hindre fukt opp i buret til hundene. Satte opp bur og stoler! Lukket teltet og reiste fornøyd hjem :) Men var en liten tur innom min venninnes oppdretter, kjempetrivelig!!!

Lørdag stod vi opp tiiidlig! Jeg skulle til pers kl 09 som hund nr 3 i ringen og da må man møte opp i god tid. Dommer på lørdag var Des Montan fra Irland. Sprang rundt i ringen og fristilte gutten min... Følte det gikk ganske greit, men så er det denne forbanna overlinja til hunden min da :/ Den irriterer meg og jeg viste ikke hvordan jeg skulle få bort denne!! Dommeren var av den typen som syntes hunden skulle beholde roen og jeg føler at Nicos glede ikke var særlig godt motatt nei... BLÅTT fikk vi og misfornøyd gikk jeg ut av ringen, ringsekretæren smilte og sa "Du er klar over de nye reglene dant? Du må huske at blått ikke er noe dårlig nå lengre!" Jada jada, I know... Men jeg er da ikke fornøyd med noe blått, jeg var jo ikke 100% fornøyd med rødt heller :) Hehe! Kravstor som jeg er... Det føltes litt bedre at dommeren var gavmild med blåfargen og gidd blått til alle hunder som ikke fikk CK virket det som!

Ett par bilder fra lørdagen er på sin plass:
Vell, han TRAVER hvertfall!!! :)
Fristilling! Flink hund hvertfall :) Hehe!
Så til kritikken:
"13 mnd. Well up for size. Strong dog mac head. G.Neck + qua. Needs to settle in topline, needs to settle down in ring.good temp."

Kort og grei!
BIR og BIM på lørdag ble Dalmos Joker II og Dalmos Carrera

Og søteste Jubi (Skvå's jubilation) fikk ENDELIG sitt siste cert og ble norsk utstillingschampion!! Gratulerer til Jubi :)


Søndagen kom og en nyyy dag :) Og været ble til og med bra etter en regnfull lørdag.. Det gjorde godt!
Jeg var vell litt pesimistisk, men hadde fått noen råd dagen før av noen dalmatinerfolk rundt ringen. Takker Guro for gode tips... Dagens mål var å få GOD overlinje, og jeg skulle springe med slakt bånd på gutten!! :) YES da! Litt negativ var jeg da han bare drev med passgange før vi skulle inn i ringen *SUPERSUKK* Og tenkte med meg selv "faen altså, trav nåååå da!". Men men... Stappet lommene fulle av godbiter og gikk inn i ringen.

Da jeg skulle stille han opp så gjorde jeg noe rart! Jeg stilte han manuellt opp, og satt meg ned på huk for å stille han. Det har jeg ALDRI gjort før og aldri øvd på :) heldigvis kan Nico "STÅ" og "bli" kommandoer sier jeg bare. Tanken var å få vekta hans fremmover for å få fikset på overlinjen hans og gi han en skikkelig font :) Søkte kontakt med Guro utenfor ringen som gidde tommel opp og optimismen kom tilbake...

(låner bildene fra Guro)
Notat til meg selv:
Ikke skvise trynet til Nico, ikke være alvorlig (smiiile) og følg med Nicos franske fremben :) Ellers så syns jeg han står som en stjerne :D FLINKE GUTTEN!!! <3

Fremme hos dommeren var han sitt vanlige smågale jeg og overøste dommeren med glede. Og både jeg og dommeren lo godt av min lille skrue... Han er hvertfall GLAD og det var det ikke alle i ringen som var :) En hund ble sendt ut fordi den knurret til dommeren!

Skulle begynne og løpe og merket at Nico passet, bråsnudde og startet på nytt! Og er stolt over meg selv som turte det der :) Så travet han finfint og jeg var SUPERfornøyd... Da blir man hvertfall skuffet når man får BLÅ nok en gang. Jeg ble mye mer skuffet på søndag fordi jeg følte vi ytet mye bedre, viste oss bedre +++. Men neeei da, blått blått. Æsj! Så dette ble ikke en så bra utstillingshelg for oss, selv om helgen i seg selv var koslig. Så føles det ut som man har kastet bort litt tid og penger. Men jeg likte dommeren godt :) Hyggelig og glad dommer!

Nico som traver fint rundt i ringen!! :)

Her er kritikken fra søndag:
"13 mnd. Stør. fin. må ikke bli kraftigere, må ikke være kortere i neseparti, g.skalle, passe ører, utmerket øyne, veldig kraftig hals, må ikke være breiere i brystet, litt framme i fronten, utm.overlinje og kryss og knevinkel. Sterke lår og benstamme, men litt steil mellomhånd, utm.poter, utm.pels. Meget g.sidebevegelser. OK bak, litt for padlende framme."

En godt utfyllt kritikk!! :) Notat til meg selv: Ikke rose Nico sååå mye når han traver...

Er det ikke det ene så er det noe annet! Men vi er positive til neste utstilling, hvertfall nå når jeg kanskje klarer å få stilt han opp med bra overlinje :) Neste utstilling blir på oppdal om 3 uker... Krysser fingrene for bedre resultater da!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere