Nydelige hunder

onsdag 28. september 2011

Siste innspurt

Konkurransedagen nærmer seg med stormskritt så det vi gjør nå er siste innspurt før konkurransen :) Fredag tenkte jeg å ha treningsfri, ingen lydighetstrening what so ever, men vil nå vise seg da. Om jeg er nervøs så tar jeg sikkert en økt, men skal prøve å la vær.

Men i går og i dag har jeg trent på fremadsending, apportering, innkalling med stå og enkeltdekk med skjult fører :) Samt har jeg selvfølgelig trent litt FVF med vendinger, slik jeg egentlig gjør hver dag...

I dag tok ejg med meg sølvtape kjøpt på clas olson og teipet fast i kjeglene for å etterligne ringbåndet de ofte bruker på konkurranse :) Tenkte at det kanskje kunne hjelpe å få Nico til å skjønne at han skal på innsiden av selve ruta? Og som sagt så gjort. Første økt tok vi nede på kunstgressbanen. Har prøvd å filme den første fremsendinga vi gjorde. Som da ser slik ut, litt trasig å filme å rope å belønne *fnis* men men...

 Ja slik ble det. Som dere ser, han står i grenselaaand!!

Da vi kom hjem igjen så tok jeg et par apporter som gikk ganske bra. Nølte litt i opptaket, men han plukker den opp uten noen dobbeltkommando og andre gangen kaster belønningen bakover for å øke fart innover :) Litt tygging er det i avleveringen, men dette får vi trene litt mer på etter denne konkurransen!
Kaster du apporten snart eller?
Så kjørte jeg et par hopp over hinder med sitt, noe som er helt problemfritt! Dog hopper han og setter seg klin inntil hinderet på motsatt side. Det byr jo på problemer på tilbakehoppet, hehe :) Men han klarer det som regel helt fint. Men han er litt treg til å sitte på den motsatte siden, samtidig bør jeg ha litt is i magen før jeg brøler "sitt" over hinderet *ler* han må rekke å lande først liksom!

Senere satt jeg opp ruta på plena, og der skal den få stå også tror jeg... Eller skal jeg ta den med på hundetrening i morgen? Hmm...
Dette er slik den ser ut da... Jeg tror den er mindre en 3x3 m.

Jeg kjørte også gjennom et par innkalling fra sitt m/stå, gikk ganske greit. Jeg gikk tilbake et steg og satte belønningen bak Nico... Bare for å få det skikkelig til og da bråstopper han, men farten MOT meg må vi få opp. Jeg har trent aaalt for mye innkalling med stå nå, som da har ødelagt hele innkallingen. Mistet fart og alt... Så håper å få tilbake den da *sukk* Får begynne å trene på det etter denne konkurransen.

Etter å ha trent litt så tuslet vi en tur ned på retiro. Det regnet litt og tungt vær, men med regatta ute på sjøen så var det jo noe å se på også?
Sjekk bådene da mamsen...
Tuslet gjennom skogen på tur hjem, hvor gutten fikk springe fra seg. Og imponere matmor nok en gang. rundt en sving suste han og på andre siden kom en dame med en fransk bulldog, Nico bråstoppet. Jeg sa "kom" og han kom mot meg. Han måtte selvsagt ta en ekstra stopp, tok frem en litt strengere "kom" og han kom helt inn *jippi* Klipset på båndet og roooste han opp i skyene... Den beste belønninga ville selvsagt vært å få hilse, men men. Når matmor er så dum at hun ikke tar med godbiter så blir det slik!

I morgen blir det nok hundetrening. Og jeg må prøve å få testet en enkeltdekk med skjult fører der hvertfall. Få noen til å si ifra om han reiser seg, prøve å få han til å ligge der 3 minutter kanskje? Med mindre det pøsregner da, men hva om det regner på lørdag? Kanskje vi skal øve uansett regn eller opphold i morgen?

Sjekk de kule båtene da...
Nei nå blir det rolig kveld med NCIS og litt kos. Nico har fått bein å gnage på, som han da TROR han får lov til å ha i sofaen? Ehm, nei. Så han skal få valget... sofa eller beinet.

2 kommentarer:

 1. Hei. Har lest bloggen din en stund nå - så kanskje på tide å legge igjen litt spor :)

  jeg syns du er skikkelig flink og er veldig impornert over hva du har oppnådd på så kort tid med hunden din :)

  Ta en kikk inn på min blogg om du vil: Canicula.blogg.bo

  Jeg er skikkelig fersking da, men men :)

  mvh
  Romina Ørvig

  SvarSlett
 2. Kjempefin og flink han er! :-)
  Hilsen IdaogSjoko
  idaanettes.blogg.no

  SvarSlett

Følgere